Het leven van een bouwvakker

Het leven van een bouwvakker valt me zwaar. De werkdagen zijn erg lang en de werkdruk ligt hoog. Ook is het werk zeer belastend voor mijn lichaam. Inmiddels begin ik, na twintig jaar met plezier in de bouw te hebben gewerkt, last te krijgen van lichamelijke klachten. Ik merk dat voornamelijk mijn schouders en rug hebben te leiden onder het zware werk. Ik ga hierdoor met steeds minder plezier naar mijn werk. De reden dat ik elke ochtend toch weer het besluit neem om mijn werkschoenen aan te doen en naar mijn werk te gaan is de aardigheid van mijn collega’s.

Als bouwvakker heb ik vaak van werkgever moeten wisselen, dit kwam onder andere door de financiële crisis, hierdoor zijn veel van mijn vroegere werknemers failliet gegaan. Ik moest hierdoor steeds opnieuw gaan zoeken naar een nieuwe werkgever. Ik hoop dat ik tot mijn pensioen bij mijn huidige werkgever kan blijven werken. De werksfeer is goed en mijn werkgever neemt mijn lichamelijke klachten ook erg serieus. Ik ben momenteel samen met mijn werkgever aan het kijken of ik een of twee dagen in de week op het kantoor kan werken aan bijvoorbeeld de administratie.

Als het om wat voor reden dan ook niet meer mogelijk is om bij mijn huidige werknemer te blijven werken dan zal ik waarschijnlijk op zoek moeten gaan naar een nieuwe taak of bedrijfstak aangezien ik het dan niet meer aan zou kunnen. Het gaat gelukkig nu allemaal nog goed en nieuwe projecten blijven maar binnenstromen. Als het op deze manier doorgaat dan trek ik elke dag met plezier mijn werkschoenen aan om naar mijn werk te gaan.bouw