Dit moet je weten over kozijnschroeven

Ga je aluminium, houten of kunststof kozijnen plaatsen in je woning? Je hebt dan baat bij het gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen, zoals kozijnschroeven. Een kozijnschroef wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt voor kozijnen. Wanneer je een kozijn gaat plaatsen is het belangrijk deze op de juiste manier te bevestigen. Vroeger was een slagplug nodig om een kozijn te plaatsen: dit is met de komst van kozijnschroeven niet meer nodig.

Kozijnschroeven krijgen ook wel de naam betonschroeven of steenschroeven. Je gebruikt de schroef om een raam- of deurkozijn in metselwerk of beton vast te zetten. Omdat de kozijnschroef verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen, is het altijd mogelijk om je raamkozijn te bevestigen: het maakt niet uit met welk soort materiaal je te maken hebt.

Wat is de toepasbaarheid van kozijnschroeven?

De toepasbaarheid van kozijnschroeven is zeer veelzijdig. Het is mogelijk om twee kozijnen met elkaar te verbinden wanneer je deze schroeven gebruikt. Ook is het mogelijk om jouw kozijn in beton vast te zetten. Er is vrijwel altijd sprake van een spanningsvrije bevestiging: daardoor is de schroef geschikt voor hoge belastingen van alle bouw- en kozijnmaterialen. Je hoeft hierbij geen pluggen te gebruiken. Een kozijnschroef heeft een kleine cilindervormige platkop en is gemaakt van verzinkt gehard staal. Vanwege de TX-aandrijving is het makkelijk de schroef te verwerken met een accu-boormachine. Kozijnschroeven bestellen? Dit doe je gemakkelijk en snel online. Ontdek de diverse afmetingen en aantallen, zodat je snel bestelt wat je nodig hebt. Zo ontvang je de schroeven snel in huis en kun je snel aan de slag!