De eindeloze toepassingen van digitale signage

Er zijn talloze digital signage toepassingen. Denk hierbij niet alleen aan het inzetten van schermcommunicatie voor een optimale klantbeleving of het vergemakkelijken van een aankoopbeslissing. Ook interactieve instore ervaringen, social media integratie en mobiele signage behoren tot de mogelijkheden. En wat dacht je van muziek die is afgestemd en geoptimaliseerd voor de gebruiker? Dit zorg niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar kan zelfs de omzet verhogen. Digitale signage opent nieuwe deurenvoor gebruikersbeleving en -ervaring.

De ervaring optimaliseren in wachtruimtes

Wachten, wie houdt er niet van? Inderdaad, niemand. Daarom maakt digitale signage de ervaring tijdens het wachten prettiger door het tonen van actuele wachttijden of vermaak in de vorm van het nieuws, weer of muziek. De mogelijkheden tot integratie zijn eindeloos, zodat er altijd een optie is die aansluit bij de gebruiker. Zo weet de gebruiker waar hij aan toe is, en zijn er altijd mogelijkheden voor vermaak tijdens het wachten. 

Interactieve instore ervaringen

Consumenten willen juiste, actuele en relevante informatie tijdens het winkelen. Doordat zij al veel kunnen vinden op het internet, wordt er steeds meer verlangd van het winkelpersoneel. En die kan niet altijd aan deze eisen voldoen. Door gebruik te maken van interactieve schermen in winkels, kan elke klant geholpen worden en is optimale informatie altijd beschikbaar. Denk hierbij aan het berekenen van prijzen of het opzoeken van productspecificaties. Je zult je klant nooit meer teleurstellen.

Digitale en mobiele signage

Naast het communiceren met gebruikers via schermcommunicatie in de winkel of wachtkamer, zijn er ook online mogelijkheden. Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig immers een smartphone, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? Denk aan het wijzen van de weg of verstrekken van gepersonaliseerde informatie. Deze nieuwe trend is volop in ontwikkeling, en gaat in de toekomst alleen maar vaker voorbij komen.