Wie schrijft die blijft

In ons digitale tijdperk zijn we gewend geraakt. Het opslaan van onze activiteiten die eraan komen in de digitale agenda. Op je telefoon of computer. Handig en gaan niet snel verloren. Maar wat is er mis met de papieren agenda en pen? Helemaal niets. Nog steeds is het een beproefde manier om dingen te noteren die je niet mag vergeten. Want bestel een agenda waarin je al je uitstapjes, werkzaamheden of verjaardagen opschrijft. Handgeschreven gaat het al als vanzelf in je geheugen vast zitten. Gewoon door de handeling van het opschrijven met pen of potlood. Bovendien is zo’n papieren agenda in een huishouden een goede manier om met elkaar te communiceren. Schrijf er de gezamenlijke dingen in en je voorkomt misverstanden. Daardoor loopt het in een gezin net iets soepeler. 

Notitieboekje is meer dan het vergeten tegengaan

Wat er op de kalender of agenda terechtkomt is de basis om niet te vergeten en goed met de anderen te communiceren. Dat kan gaan over communicatie met collega’s of huisgenoten. Het werkt. In een notitieboekje komt er meer te staan. Niet alleen de feiten rondom een activiteit of uitstapje. bestel een notitieboekje om er de extraatjes in kwijt te kunnen. Een naam of e mail adres dat je nog ooit nodig hebt. Als je het veelvuldig gebruikt kan het een document worden wat lijkt op een zakelijk en praktisch dagboek. Handig om ooit nog eens terug te lezen.

Nog creatiever 

Voor de nog creatievere dingen, is een schetsboek handig om altijd bij je te hebben. Ga een Sketchbook kopen om een idee wat plots in je hoofd opkomt snel even “in de grondverf te zetten”. Meteen de contouren optekenen van een briljant ontwerp om later verder uit werken. Het zou doodzonde zijn als er zonder een fijn schetsboek bij de hand een goed creatief idee verloren gaat.