Werk volgens het Lean proces management

Op elke werkvloer heb je wel een managementfilosofie waaraan gehouden moet worden om de structuur in de directie te behouden. De ene vorm van management werkt beter dan de andere, dus hoe weet je zeker of je de beste manier aan het uitoefenen bent? Het antwoord hierop is eigenlijk heel eenvoudig, volg een managementproces waarvan al bewezen is dat het werkt en pluk hier dan de vruchten van. Dit kun je doen door het Lean proces management op te volgen en de structuur in je bedrijf te verbeteren als nooit tevoren. Het Lean proces management is een van de managementsystemen die door The Lean Six Sigma Company wordt aangeboden en zorgt ervoor dat zowel het management als de organisatiestructuur worden verbeterd, zodat jouw organisatie weer loopt zoals dat zou moeten en je meteen kunt profiteren van de voordelen die dit met zich meedraagt.

Gebruik Lean proces management op de juist manier

Het Lean proces management is ontwikkeld door autobedrijf Toyota. Het wordt ook wel Lean Enterprise en Lean Thinking genoemd. Bij Toyota is het Lean proces management al jaren onderdeel van het eigen productieproces. Het belangrijkste in deze manier van leidinggeven is dat zowel de managementstructuur als de organisatiestructuur worden aangepakt, om zo meer klantwaarde te creëren. Hoe meer klantwaarde, hoe meer klandizie en dus meer omzet. Dit gebeurt door in een speciale flow te komen, waar alles soepel verloopt er geen verstoringen ontstaan. Daarbij gebruikt Toyota het Lean proces management om zichzelf altijd te blijven verbeteren, zodat het niet klem hoeft te zitten in een oude structuur.

Steeds meer bedrijven gebruiken het Lean proces management om de concurrentie voor te zijn. Wil jij er ook voor zorgen dat de structuur in je onderneming soepel verloopt en dat je boven je concurrenten uitstijgt? Leer dan ook het Lean proces management aan door de lessen via The Lean Six Sigma Company te volgen.