Welke informatie staat er bij een kentekencheck?

De kentekencheck is een mogelijkheid om allerlei gegevens te bekijken, geregistreerd onder het kentekennummer die geregistreerd staan bij de rijksdienst voor het wegverkeer. Aan deze informatie heb je veel wanneer je een voertuig wil kopen of verkopen. Heb je een leuke auto zien staan die te koop is? Of heb je zelf een auto en wil je weten of een auto wel verzekerd is, wat de motorinhoud is etc.? Dat kan met de kenteken check, zoals op Kentekencheck.eu.

De website krijgt de informatie vanuit de rijksdienst voor het wegverkeer. En omdat die informatie gratis is, is dat hier ook. Dit is uiteraard dan ook betrouwbare informatie. Alle kentekens die daar geregistreerd zijn en bijbehorende voertuigen, staan daar geregistreerd.

Wat staat er allemaal bij een kenteken check?

Bij een kenteken check komt er heel wat informatie bij kijken over het voertuig. Alle relevante informatie over een geregistreerd voertuig staat hierin. Hierin staan geen gegevens over de voertuighouder. Want die zijn beschermd in verband met de privacy.

Bij de kenteken check staat wel deze informatie:

Type voertuig, merk, model en voertuigsoort, een indicatie van de aanschafprijs, verzekering, kleur en uitvoering, het aantal zitplaatsen, gegevens over de motor, verbruik, CO2-uitstoot enz.

Met deze informatie kan je dus heel wat mee wanneer je geïnteresseerd bent in de koop of verkoop. Doe daarom een makkelijke en gratis kentencheck. Vul het kentekennummer in, en binnen no-time verschijnen alle gegevens over het betreffende voertuig.