Wat is training coachend leiderschap?

Leiderschap is soms heel moeilijk uit te leggen, maar het is een heel belangrijk begrip. Vooral in het zakenleven is het heel belangrijk dat je goed kunt leidinggeven en veel mensen kunnen dit niet. Zonder het juiste leiderschap is het lastig of vrijwel onmogelijk om een onderneming te laten groeien. Veel organisaties stappen daarom over naar coachend leiderschap en dit blijkt veel beter te zijn. Met coachend leiderschap zorg je ervoor dat medewerkers zelf optimaal hun vak kunnen uitoefenen. Je moet medewerkers van je onderneming kunnen motiveren, maar dit is soms erg lastig. Daarnaast kan het ook moeilijk zijn om teleurstellende resultaten bij te werken, maar hoe maak je dit nu makkelijker? Met een training coachend leiderschap kun je beter worden in het coachend leiderschap.

Jouw doel is om het personeel zo ver te krijgen dat ze groeien in hun rol. Dit betekent dat ze genoeg vrijheid en ruimte moeten kunnen voelen om meer verantwoordelijkheid te nemen. Op deze manier worden de medewerkers als team een stuk sterker en dat leidt natuurlijk weer tot meer werkplezier. Maar wat heb je nu precies aan een training coachend leiderschap? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voor wie is de training coachend leiderschap?

Het is natuurlijk wel handig om te weten voor wie de training coachend leiderschap bedoeld is. Deze training is vooral bedoeld voor leidinggevenden, ondernemers, teamleiders, projectleiders en managers. De persoon moet een leidinggevende rol hebben en dagelijks te maken krijgen met het personeel. Daarnaast moet je verschillende stijlen van leiderschap willen inzetten. Ook wil je medewerkers meer initiatief laten nemen, waardoor je het vermogen van het team kunt verhogen. Het is ook belangrijk dat je hbo of wo werk- en denkniveau hebt, zodat je de training goed kunt volgen.

Wat leer je?

Voordat je een training coachend leiderschap gaat volgen, is het misschien handig om te weten wat je nu gaat leren. Je leert ten eerste beter om met je emoties om te gaan en je ervaart de rollen van emoties in een gesprek. Daarnaast krijg je meer inzicht over hoe je het beste contact kunt zoeken met het personeel. Je oefent ook meer in het sturen en volgen van gesprekken en dit is onmisbaar. Al deze vaardigheden zijn heel erg belangrijk voor het coachend leiderschap en daarom kan het handig zijn om een training coachend leiderschap te volgen.

De kosten

Voordat je begint met het volgen van een training coachend leiderschap, is het belangrijk om meer over de kosten te weten te komen. De kosten kunnen verschillen per aanbieder, maar het kost sowieso meer dan duizend euro kosten. Het is in ieder geval zeker dat je bij Per4mance zeker niet te veel betaalt. Gelukkig heeft de overheid het STAP-budget in leven geroepen en kun je deze hiervoor gebruiken. Je moet deze wel aanvragen en je moet hier natuurlijk ook voor in aanmerking komen. Je kunt op het internet meer informatie vinden over de eisen en hoe je het budget kunt aanvragen bij de overheid. Er is eigenlijk geen reden om de training niet te volgen!