Wat is NLP en hoe kan het jou helpen in het leven?

Wat is NLP? Dit is een vraag die in de praktijk geweldig vaak weerklinkt. Dat zoveel mensen hier vandaag de dag interesse in blijken te hebben zal meer dan waarschijnlijk niemand verbazen. Voor veel mensen geldt immers dat ze zich niet langer goed in hun vel blijken te voelen. Niet zelden wordt dit vervelende gevoel veroorzaakt door het gevoel dat men niet langer zelf de controle heeft over de emoties en gevoelens waarvan sprake is. Ben jij ook één van de vele mensen die deel uitmaakt van deze doelgroep? Dan is de informatie op deze pagina voor jou zeker en vast interessant.

Waarom is het begrip programmeren ongelukkig gekozen?

Wat is NLP? Voluit betekent dit eigenlijk neurolinguïstisch programmeren. Voor de term programmeren geldt dat ze er bekend om staat een klein beetje ongelukkig te zijn gekozen. Dat is het gevolg van het feit dat ze nog afstamt uit de tijd dat er werd verwacht dat mensen eigenlijk robotten waren. Voor een robot geldt uiteraard dat diens software kan worden geprogrammeerd. Op vandaag weten we natuurlijk al heel wat beter. Dit gezegd hebbende kan er vastgesteld worden dat de term programmeren misschien wel een beetje ongelukkig is gekozen, maar daarom niet minder relevant is. Het belangrijkste doel van een NLP opleiding is namelijk nog altijd om zelf de controle terug te krijgen over je gedachten en emoties zodat je jouw eigen leven kan verbeteren.

Wat is NLP – welke opleidingen bestaan er?

Wanneer we een antwoord gaan formuleren op de vraag ‘wat is NLP’ is het zo dat we natuurlijk ook even moeten kijken naar de opleidingen die er precies bestaan. Wat deze opleidingen betreft zal je tot de vaststelling komen dat we een onderscheid maken tussen de onderstaande mogelijkheden:

  1. De standaard NLP Practitioner opleiding;
  2. De NLP Master Practitioner opleiding;

Voor deze eerste geldt dat ze de absolute basisopleiding vormt. Het is dan ook deze die mensen in eerste instantie een goed antwoord zal bieden op de vraag ‘wat is NLP’ en wat kan het vooral ook voor jouw leven betekenen. Heb je na het afronden van deze opleiding nog zin in meer? In dat geval kan je er nog voor kiezen om ook de Master Practitioner opleiding nog te gaan volgen.

Voor veel mensen een zeer belangrijke meerwaarde

Eenmaal je het antwoord op wat is NLP hebt ontdekt zal je tot de conclusie komen dat je getriggerd zal worden om hier nog veel meer over te gaan ontdekken. Dat is ook niet meer dan logisch. Het moet immers gezegd dat het volgen van een dergelijke opleiding voor iedereen een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee kan brengen. Voel jij je ook vaak slecht omdat je leven wordt gedomineerd door vooral negatieve gedachten? Zou je daarom nu graag een concrete oplossing aangereikt willen krijgen om hier voor eens en altijd afscheid van te nemen? Dan is het zeker interessant om een NLP opleiding te gaan volgen. Zoveel is zeker. Hopelijk heeft de informatie op deze pagina je alvast in grote lijnen duidelijk gemaakt wat NLP nu precies is en bovendien ook welke talrijke, interessante voordelen er nu eigenlijk allemaal aan verbonden zijn.