Drie belangrijke tips bij het kopen van een horeca oven

Voor een groot aantal maaltijden geldt dat ze in horecazaken worden bereid in of in ieder geval met behulp van een oven. Het hoeft dan ook niet gezegd dat het altijd zeer belangrijk kan zijn om stil te blijven staan bij het aanschaffen van een geschikte horeca oven. Wanneer je, je gaat verdiepen in het assortiment met dergelijke ovens op de markt zal je tot de vaststelling komen dat er best wel wat verschillen bestaan tussen de diverse opties. Ben jij ook benieuwd om te ontdekken wat deze verschillen nu eigenlijk precies zijn? Dan is het zeer belangrijk om de onderstaande tips te bekijken.

Tip 1: Vergelijk de verschillende soorten horeca oven

Ben je van plan om een horeca oven aan te schaffen? Dan dien je er altijd rekening mee te houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende soorten ovens. In het bijzonder moet er op dit vlak aandacht worden besteed aan het verschil tussen:

  • Een oven die werkt op 230 Volt;
  • Een oven die werkt op 400 Volt;

Voor een horeca oven die werkt op 230 Volt geldt dat ze eenvoudig kan worden aangesloten en bovendien ook in bijna elke keuken kan worden gebruikt. Daarbij is het wel zo dat de opwarmingstijd langer is dan bij een model welke werkt op 400 Volt. Voor deze laatste type horeca ovens geldt dat ze niet alleen veel krachtiger zijn, daarnaast zijn ze ook sneller voorverwarmd en komen ze eerder op de juiste temperatuur. Stuk voor stuk belangrijke voordelen om toch even over na te denken.

Tip 2: Moet je horeca oven beschikken over een bevochtiger of niet?

Eén van de aandachtspunten welke in de praktijk vaak over het hoofd wordt gezien bij het aanschaffen van een horeca oven heeft te maken met het feit of deze voorzien moet zijn van een zogenaamde bevochtiger of niet. Voor deze ovens geldt dat ze er bekend om staan de lucht in de oven vochtig te kunnen houden. Ze doen dit omdat er op deze manier voor kan worden gezorgd dat zowel de smaken als de mineralen beter behouden blijven. Bovendien is het zo dat het bevochtigen voorkomt dat de producten droog zullen worden. In eerste instantie mag er hier dan misschien net wat minder vaak bij stil worden gestaan, toch zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor een horeca oven met bevochtiger er één is die in de praktijk geweldig interessant kan zijn.

Tip 3: Hou ook rekening met de vereiste accessoires!

 Ben je van plan om een nieuwe horeca oven te kopen om in je zaak te implementeren? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je niet alleen maar behoeften zal hebben aan een nieuwe oven. Bovendien zal je bijvoorbeeld ook graag de nodige accessoires willen kopen. Denk hierbij dan meer concreet aan de volgende:

  • Speciale ovenhandschoenen;
  • Ovenbestendige schalen;
  • De nodige roosters;
  • Bakplaatmatten;

Ben je van plan om een horeca oven aan te schaffen en wil je daarbij ook graag de nodige accessoires kopen? In dat geval kan het de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om deze in één keer aan te schaffen. Dit omwille van het feit dat je op deze manier naar alle waarschijnlijkheid over de hele lijn een zeer aantrekkelijke besparing zal weten te realiseren. Dat is uiteraard erg interessant.