Vacatures betonbouw

Volop vacatures in de betonbouw maar waar moet je beginnen?

Ben jij bevoegd om te werken in de betonbouw? Dan heb je een goede keuze gemaakt want in die sector is het werk zelden op. Vacatures in de betonbouw zijn er genoeg maar je moet natuurlijk wel weten waar je moet zoeken.

Een aantal van de functies die je kunt vervullen in de betonbouw zijn:

  • planner
  • werkvoorbereider
  • tendermanager
  • uitvoerder

Natuurlijk hangt het af van je ervaring en opleiding voor welke van deze functies je in aanmerking komt. Allen zijn ze echter interessant en maken ze een belangrijk deel uit van het volledige proces. 

Constructie

Planner in de betonbouw

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de implementatie van het planningsmanagement op grote integrale tenders en uitvoeringsprojecten. Jij gaat direct aan de slag met de planning. Het visualiseren van het project in je hoofd is wat jou onderscheidt. Hierdoor heb jij het vermogen om knelpunten, risico’s en kansen ruim van tevoren te herkennen en hierop in te spelen.

Uitvoeren

Een uitvoerder in de betonbouw heeft al weer hele andere taken dan de planner. Je staat meer met je voeten in de modder maar bent alsnog bezig met plannen en sturen. Je kent en benut het talent van jouw collega’s optimaal en zorgt voor een gemoedelijke sfeer op de bouwplaats constant door een bron van inspiratie en motivatie te zijn. Je bent verantwoordelijk voor het verstrekken van kwaliteit tijdens het gehele bouwproces en zorgt samen met jouw gedreven team dat projecten tijdig en succesvol worden opgeleverd.

Doorgroeien

Achtergrond in de techniek

Voor de ene functie worden andere eisen gesteld dan voor de andere maar het is wel slim om te realiseren dat werken in de techniek nooit makkelijk is. Vaak wordt er gevraagd om ten minste een opleiding in de civiele techniek. Er zijn ook functies waarbij een mbo opleiding voldoende is maar om door te groeien zul je vaak moeten bijscholen terwijl je aan het werk bent.