TIPS OM EEN MAGAZIJN IN TE RICHTEN

Een magazijn inrichten is afhankelijk van verschillende factoren, denk aan het order patroon, afmetingen van de magazijnstelling de grote van de producten en de omloopsnelheid van de producten. Onafhankelijk daarvan zijn er wel enkele vuistregels die je als richtlijn kan gebruiken, deze kan je hieronder vinden.

AFMETINGEN VAN DE GANGPADEN

Hoe smaller de gangen van het magazijn hoe efficiënter je de opslagcapaciteit kan benutten. Het kan best zo zijn door in te leveren op de breedte van het gangpad dat je twee extra stellingenrijen winst maakt. De afmetingen van het gangpad worden natuurlijk bepaald door het type heftruck wat binnen het bedrijf in gebruik is. Maar hier valt dus zeker winst te behalen!

LET OP HET AANTAL GANGEN IN JE MAGAZIJN

Vooral in smallegangenmagzijnen moet je hier mee rekening mee houden, je kan beter meerdere kleine gangen hebben dan een langen. Hierdoor voorkom je namelijk dat heftrucks elkaar tegen komen en eventuele verstoppingen.

ZORG ER VOOR DAT ER ALTIJD EEN PRODUCT OP DE HEFTRUCK LIGT

Als er een heftruck rondrijd zonder een pallet op zijn vorken is dit erg inefficiënt. Combineer de ritten van de heftrucks daarom zoveel mogelijk met orders, zodat een heftruck nooit leeg terugrijdt.

RUIME KLAARZETRUIMTE

Zorg voor een ruime en efficiënte klaarzetruimte, hierdoor kunnen producten snel worden uitgeladen. Eventueel kan je hier nog mobiele werktafels voor gebruiken. Is hier niet genoeg ruimte voor is zullen de pallets op andere plekken worden neergezet wat weer voor hinder zorgt bij andere heftruck chauffeurs. Zorg er voor dat uitladen bij de het goederen ontvangst dus geen bottleneck wordt!