Succesvol crypto kopen op het web

Cryptogeld kopen is voor veel mensen nog onduidelijk. Het is immers net even wat anders dan het kopen van een aandeel. In plaats van aandelen krijg je nu namelijk digitale munten. Dit digitale geld is in zekere zin beter dan papiergeld, omdat het een groter doel dient.

In het geval van ethereum is dat doel het opbouwen van een gedecentraliseerd platform om diensten en content op te onderhouden. Zonder er een al te technisch verhaal van te maken: door ether te kopen kan ethereum verder groeien.

Maar hoe koop je ethers? De meest voor de hand liggende manier is via Bitvavo. Om misbruik te voorkomen moet je je legitimeren door middel van een paspoort en een foto van jou en je paspoort. Het digitale geld moet ook in een portemonnee, een etherwallet genaamd. Dit is eigenlijk een soort bankrekening.

Wanneer je je wallet opent vind je ook je eigen bitcoinadres, wat eigenlijk te vergelijken is met een IBAN-nummer. Met dit adres kun je euro’s op je bankrekening ontvangen. En voilà: je kunt nu je eerste bitcoins of ethers kopen!

Meer informatie hierover vindt je op www.bitvavo.com