Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is een zeer mooie techniek, waar poeder wordt omgesmolten in een gewenst product. Hiervoor is eerst een matrijs gemaakt, waar dit, inmiddels vloeibare materiaal, wordt ingespoten. Op deze manier is het mogelijk om diverse producten te maken.

Het bedrijf die zich met dit soort diensten bezig houdt is de spuit-gieterij van QDP. Dit bedrijf is al meer dan 15 jaar de specialist op dit vlak en heeft al meerdere projecten kunnen afronden. Hier is het mogelijk om diverse producten te laten maken. Ook kleine afnames is hier geen enkel probleem.

Kunststof spuitgieten

Wat is de prijs van kunststof spuitgieten

Ons bedrijf is erg actief op de markt en hiervoor zijn wij regelmatig op zoek naar nieuwe producten. Vaak kijken wij in het buitenland of daar iets leuks is om hier te gaan verkopen. Maar ook zijn wij druk bezig om leuke items zelf te ontwerpen.

Ook een tijd geleden was er een handig item ontworpen om een afstandsbediening in op te ruimen. vaak raken deze zoek en wanneer je steeds op dezelfde plaats dit kan neerhangen, raakt dit niet makkelijk meer zoek. Nu hadden wij dus een product uitgevonden waarin je dit op kan bergen. Om erachter te komen hoeveel dit ongeveer ging kosten, hebben wij , online, een prijsindicatie ingevuld. Hier moesten wij de nodige gegevens invullen, zoals de maateenheid, de lengte, breedte en hoogte en nog een paar vragen. Nadat dit allemaal was ingevuld kon je op , maak berekening drukken. Meteen zie je de prijs op het scherm verschijnen, dit is het bedrag per productie echter exclusief verzendkosten uit China.

Prachtig resultaat

Voordat wij definitief deze bestelling uit handen hadden gegeven, hebben wij eerst een afspraak met QDP gemaakt. Het ontwerp die wij hadden gemaakt zag er prachtig uit. Maar wij wilden weten of dit in de praktijk er ook zo prachtig uit bleef zien. Natuurlijk moest het wel van deugdelijk materiaal gemaakt worden. Nadat het een kleine aanpassing moest hebben, hebben wij deze in productie laten gaan. Eerst werd er een prototype gemaakt en toen wij hiermee akkoord gingen is de rest in productie gegaan.

Ons nieuwe ontwerp doet het prima op de markt. Daarom hebben wij QDP de opdracht gegeven om meer te produceren. Binnen een week kregen wij al een flinke voorraad die wij op de markt konden brengen. Echt een short time to market.