Gebroeders Nijssen kan alles maken van metaal

De metaalwerkplaats van de Gebroeders Nijssen uit Eindhoven neemt een centrale plek in de productie in. De werkplaats is voorzien van alle denkbare gereedschappen om metaal te bewerken. Er staan boorkolommen voor het boren van gaten en allerlei soorten zaagmachines zoals lintzagen en afkortzaagmachines om metaal te zagen. Maar ook meer geavanceerde bewerkingen zijn mogelijk. Een computergestuurde CNC freesmachine wordt gebruikt om hele complexe vormen te maken van koper, messing en aluminium, tot op de honderdste millimeter nauwkeurig. Er is ook gereedschap om platen van metaal te bewerken, zoals een laser. Daarmee kan uit platen tot 20 millimeter dikte elke getekende vorm worden uitgesneden.

Producten van metaal

Bij de Gebroeders Nijssen worden zowel complete producten van metaal gemaakt als halffabricaten. Als een productielijn bij een bedrijf kapot gaat en een metalen onderdeel niet meer wordt geleverd, kan dat in de werkplaats vaak opnieuw worden gemaakt. Met dat nieuwe onderdeel kan de productielijn worden gerepareerd. De complete producten van metaal die worden gemaakt zijn heel divers. Dat kunnen kasten zijn voor etalages, rekken in magazijnen, deksels, roosters, luifels, kledingrekken, stalen werkplekken, spoelbladen voor in de horeca en zelfs complete winkelinrichtingen. Kenmerkend voor al deze producten is dat ze op maat zijn gemaakt voor de klant.

Gebroeders Nijssen bijna 70 jaar

Door het maken van maatwerk producten heeft Gebroeders Nijssen een grote en ook trouwe klantenkring opgebouwd. Het geheim van het succes is volgens het bedrijf dat er altijd kwaliteit wordt geleverd op basis van de wensen van de klanten. Soms komen de klanten met een compleet uitgewerkt idee dat alleen nog moet worden gemaakt. Maar er zijn ook klanten die met een vraag om een oplossing komen, die nog helemaal moet worden uitgewerkt. In die gevallen wordt er een beroep gedaan op de eigen creativiteit van de werknemers. Dat zijn vaak de mooiste projecten.