Ga voor een goede bedrijfsverzekering als startup

Een verzekering voor starters is een onmisbare stap als u een onderneming gaat beginnen. Voordat u een verzekering voor starters afsluit is het van belang om goed de risico’s in kaart te brengen. U investeert veel geld in uw bedrijf. Het is fijn als u zorgeloos kunt starten en succesvol wordt. Als u zelf weinig verstand heeft van de risico’s die u mogelijk kunt lopen, kunt u dit ook door een professional laten analyseren. U weet zo direct welke verzekeringen u bij uw onderneming kunt kiezen. De grootste risico’s waar u mee te maken kunt krijgen zijn onder andere uitkeringen die u misloopt, bezittingen en producten die beschadigd raken in uw onderneming en de aansprakelijkheid voor schade die u maakt bij anderen.

Verzekeringen voor starters: Ziekte en overlijden

U kunt ineens arbeidsongeschikt raken door ziekte. Dit kan iedereen overkomen. Het is daarom als ondernemer verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. U spaart bij een AOV een uitkering op die u krijgt als u langdurig ziek wordt. Inkomensverlies door ziekte kan ernstige gevolgen hebben als u geen verzekering heeft. Een werknemer die in loondienst geld verdient krijgt meestal doorbetaald bij ziekte en kan een uitkering aanvragen als hij arbeidsongeschikt raakt. Voor ondernemers gelden andere regels. Verder is een overlijdensrisicoverzekering belangrijk. U krijgt geen nabestaandenpensioen zoals bij loondienst wel het geval is. Met een ORV krijgen uw nabestaanden na overlijden alsnog een groot geldbedrag.

Bedrijfsschade aan de bezittingen(inboedel)en pand

Met een opstalverzekering verzekerd u uw bedrijfspand tegen schade zoals brand en storm. Maar ook inbraakschade is verzekerd. Met de inboedelverzekering (inventaris) zijn alle eigendommen van uw bedrijf optimaal beschermd tegen schade. Denk aan dure appratuur, elektronica, gereedschap en machines. Vervanging en reparaties kunnen hoog in de kosten lopen. Daarom is een inboedelverzekering geen overbodige luxe. Verder kunt u met een goederenverzekering uw goederen en producten verzekeren. Met een bedrijfsschadeverzekering wordt een brand gedekt en andere calamiteiten waardoor uw bedrijf moet sluiten. Verder zijn een bedrijf en beroepsaansprakelijkheidsverzekering een must. De laatste is als u met uw beroep schade kunt toebrengen aan andere bedrijven door een fout. Deze dekt tegen vermogensschade. De verzekering keert uit en u bent zelf vrij van kosten als de fout per ongeluk is gemaakt. Kortom, een verzekering voor starters is iets om goed te overwegen en goed samen te stellen.