Basis boekhouding opleiding

Bij Fabius opleidingen kun je overal in Nederland een basis boekhouding opleiding volgen. Het zal je niet verbazen dat je tijdens deze basis boekhouding opleiding de basis leert van boekhouding. Dat wil zeggen dat je in een paar weken tijd alle nodige kennis vergaart over boekhouden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over eigen en vreemd vermogen, belastingen, inkopen en verkopen en de balans. Maar ook over dagboeken, journaalposten, grootboekberekeningen en duurzame productiemiddelen. Ook wordt de bv behandeld als rechtsvorm. Met die informatie heb je alle nodige basis over boekhouding.

Waarom en voor wie

Dat kan handig zijn als je zelfstandige bent of van plan bent voor jezelf te beginnen. Je moet namelijk als bedrijf je boekhouding op orde hebben en het is fijn dat je dan de basiskennis in huis hebt door de basis boekhouding opleiding. Dan kun je je boekhouding netjes op orde brengen en houden en dat is wel zo prettig als het weer tijd is voor belastingaangifte. Maar ook als je een carrière wil in boekhouding is deze basis boekhouding opleiding handig. Je kunt na de opleiding ook nog gaan voor het praktijkdiploma boekhouden om je nog meer te verdiepen.

Praktische informatie

De basis boekhouding opleiding duurt slechts 10 weken. Tijdens die weken heb je maar eens per week les. Zo’n les duurt van 9 tot 12 in de ochtend of 7 tot 10 in de avond. Daarnaast maak je wel huiswerk, maar je hebt dus genoeg tijd voor andere dingen buiten de opleiding om. Je kunt op deze pagina alle informatie over de kosten, leslocaties en startdata vinden.