vog online aanvragen

De meest gestelde vragen over een VOG online aanvragen

We leven in een tijd waarin je steeds meer overheidszaken online kunt regelen. Gelukkig maar, want dat scheelt een hoop tijd én geld. Een VOG online aanvragen behoort nu ook tot de mogelijkheden. Toch zijn er nog vaak vragen over dit proces. Hier lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

vog online aanvragen

Wat is een VOG?

VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Hiermee kun je aantonen bij een werkgever of andere instantie dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd die jouw werk in gevaar kunnen brengen of invloed hebben op je functioneren. Een VOG wordt vaak gevraagd bij functies in het onderwijs en de zorg maar ook mensen in de financiële sector moeten vaak een VOG aanleveren.

Hoe werkt die online aanvraag?

Justis is de instantie die verantwoordelijk is voor het screenen van mensen die een VOG aanvraag indienen. Wanneer je een aanvraag doet bij de gemeente, komt deze uiteindelijk bij Justis terecht. Hetzelfde geldt voor een online aanvraag. Uiteindelijk krijg je VOG thuis gestuurd via de post, of je nu een online aanvraag doet of in het gemeentehuis. 

vog online aanvragen

Er zijn verschillende websites waar je de VOG aan kunt vragen. Wel is het belangrijk om een DigiD te hebben. Deze digitale inloggegevens gebruik je om allerlei overheidszaken online te regelen dus is sowieso aan te raden. De uiteindelijke betaling van je online aanvraag kun je vaak voldoen via iDeal of met een creditcard. Nog enkele dagen wachten en je hebt je VOG in huis.