De 3 beste webdesign tips

Bij het ontwikkelen van een website komt heel wat kijken. Hoe zorg je er nu voor dat je een mooie website creëert die ook gebruiksvriendelijk is? In dit artikel geven we je onze drie beste tips voor webdesign Tilburg.

Tip 1: Zorg voor duidelijke call-to-actions

Webdesign Tilburg

Je hebt je website natuurlijk niet voor niets; het is de bedoeling dat je bezoekers ook iets doen. De meeste website-eigenaren willen meer klanten of meer leads genereren. Het is dan belangrijk om je bezoekers duidelijk te verwijzen naar je producten of inschrijfmodules. Ook moet het bestel- of inschrijfproces makkelijk en duidelijk zijn, zodat bezoekers begrijpen wat ze moeten doen.

Zorg daarom voor duidelijke call-to-actions. Dit zijn links en knoppen op je website. Kies voor opvallende kleuren en maak de teksten of knoppen groter. Je bezoeker moet ze makkelijk kunnen zijn. Maak de tekst van de link of knop ook duidelijk. Vaak kun je hier het beste zinnen van één tot drie woorden voor gebruiken, zoals ‘Bestellen’ of ‘Word nu lid’.

Webdesign Tilburg

Tip 2: Vermeld je USPs op je homepage

Je USPs of Unique Selling Points zijn de voordelen die jouw bedrijf te bieden heeft. Vraag jezelf af waarom een bezoeker bij jou zou moeten kopen of inschrijven. Schrijf al deze punten op een lijstje en verwerk ze op de homepage van je website. Zo is het voor de bezoeker direct duidelijk waarom hij bij jou moet zijn.

Tip 3: Maak je website geschikt voor mobiel

Steeds vaker bezoeken mensen websites via hun mobiel. Je wilt natuurlijk wel dat je website ook door mobiele gebruikers gemakkelijk gebruikt kan worden. Ook zoekmachines hechten waarde aan de mobielvriendelijkheid van een website. Zorg er daarom altijd voor dat je website geschikt is voor mobiel.