rente vergelijken

Rente vergelijken

Of je nu een lening afsluit, een hypotheek zoekt of juist geld wilt sparen, de rente vergelijken is belangrijk om te voorkomen dat je later in de problemen komt. Als je geld overhebt en op een spaarrekening zet, levert dit tegenwoordig praktisch niets meer op. Sinds begin 2020 heeft de ABN Amro bank een rente van 0% op spaargeld en zelfs een negatieve rente als je veel geld, meer dan 2,5 miljoen, op een spaarrekening hebt.

rente vergelijken

De rest van de geldverleners hanteren allemaal vergelijkbare rentes, momenteel tussen de 0,01 en 0,2%. Voor leningen is de situatie anders, daar liggen de rentepercentages op dit moment al snel tussen 3,5% en 7% of soms nog meer. Bij hypotheken kan er snel een verschil zitten van 1,5% tot 2%, wat over de hele looptijd van je hypotheek, meestal 30 jaar, erg veel geld scheelt.

Vergelijk online

De rente vergelijken kan je veel geld schelen maar is nog niet zo simpel. Veel zogenaamde vergelijkingssites zijn eigendom van een bank of verzekeraar. Ze beweren wel onafhankelijk te zijn, maar echt controleren kunnen we dat nooit. Een goede vergelijkingssite, die niet eigendom is van een geldverstrekker en dus wel echt onafhankelijk is rente.nl. Op hun site kun je de rentes en voorwaarden vergelijken van de verschillende producten.

Het complete overzicht wat zij bieden geeft je de beste garantie dat je een goede keuze maakt, zodat je niet tegen onverwachte kosten of problemen aanloopt. Kijk eens op de site van rente.nl zodat je zelf kunt zien wat je kan besparen op je lening of hypotheek. Of kijk eens welke producten zij hebben om een aanvullend pensioen op te bouwen.