lamellen-overkapping-prijzen

Een dagje naar het pretpark 

Een lekker dagje uit naar het pretpark, het recept voor gezelligheid als je een beetje van achtbanen of attracties houdt en met wat leuke mensen bent. Pretparken worden daarom ook veel bezocht. De parken zijn gezellig ingericht, soms ook met een soort overkoepelend thema, zoals sprookjes of iets dergelijks en er staan overal plekjes om eten en drinken te kopen. Schattige tentjes met een aluminium lamellen overkapping om te kunnen schuilen tegen weer of wind indien nodig, terwijl er een praatje met de verkoper kan worden gemaakt. Verder zijn er natuurlijk de attracties, achtbanen voor groot en klein, spiegelpaleizen, en ga zo maar door. 

De achtbanen in een pretpark 

Natuurlijk blijven pretparken wel echt het meest bekend staan om de achtbanen die ze hebben. De snelheid, hoogte en spanning maakt dat de achtbanen een echte adrenalinekick kunnen geven wat een hoop dopamine vrij maakt en zorgt dat mensen een goed gevoel krijgen als het is afgelopen. Op die manier kunnen achtbanen haast verslavend werken en willen mensen dan ook graag in de rij staan om de ervaring zoveel mogelijk mee te maken. Soms is het weer wat minder en is in de rij staan dan ook niet optimaal maar gelukkig is er vaak een lamellendak te vinden bij de attractie en als je dus op een gunstige plek staat is er een bescherming tegen regen, of juist felle zon. 

De rijen voor de attracties 

Voor veel attracties in een pretpark staan dus rijen. Dit is niet heel gek, aangezien er vaak veel bezoekers zijn, zeker op vakantiedagen, en niet genoeg attracties voor al deze bezoekers. Zeker op de drukste uren van de dag staan er soms rijen van wel bijna een uur waar mensen toch vrijwillig in gaan staan. De minder populaire attracties hebben hier wat minder last van, maar wees nou eerlijk. Wie gaat er naar een pretpark om alleen maar in de zweefmolen te hebben gezeten? De rij kan als saai en vervelend worden gezien, maar kan ook heel gezellig zijn, het is maar hoe leuk je het zelf maakt met je eigen gezelschap. En wie weet, misschien maak je er zelfs vrienden.