robotcell

De juiste aanvoer in het proces

Om een productieproces een beetje soepel te laten verlopen, is een continue toevoer van bulk onderdelen van essentieel belang. Zeker als je geen vaste vorm hebt in je onderdelen, is het heel lastig om dit met gebruik van een computer te laten verlopen. Daarom is er nu de trilvuller, een sterk staaltje aan toevoertechniek. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen met de juiste zorg en snelheid over de banden wordt geloosd, zodat je zo weinig mogelijk te maken krijgt met afwijkingen en differenties die het productieproces kunnen verstoren. Zo heb je de ideale snelheid te pakken voor je proces en kun je rustig toekijken.

Een juiste visie is belangrijk

Door middel van een vision systeem kun je het hele proces in de gaten houden. Zeker nu zero tolerance steeds vaker een vereiste wordt, en je dus echt nul procent uitval wilt hebben, is een vision systeem eigenlijk onmisbaar geworden in de fabricatie van heel veel producten. Het zou toch zuur zijn als je op dit sterke staaltje technologie misloopt doordat je niet aan het opletten bent of te koppig om toe te geven dat dit systeem gewoon werkt. Ik ben niemand aan het veroordelen, begrijp me niet verkeerd. Ik denk alleen dat dit de toekomst is en dat iedereen eraan moet geloven.

Het blijft een eigen keuze

Kunstmatige intelligentie toepassen in je bedrijf is een bewuste keuze en ik snap het ook heel goed als er mensen zijn die om morele redenen geen deel willen nemen aan deze trend. Maar ik wil iedereen die dat denkt nog wel even op het hart drukken: het proces van evolutie van deze technologie blijft gewoon vrolijk doorgaan, met of zonder je samenwerking en als je echt puur zakelijk kijkt naar de opties van kunstmatige intelligentie, ben je naar mijn mening een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. Echt waar, hier geloof ik heilig in: het blijft je eigen keuze, maar dit is de toekomst.