spuitgietbedrijf

Wees welkom bij Metron!

Een spuitgietbedrijf zorgt voor een snelle productie van het door jou gewenst product. Vol automatische productie bespaar je niet alleen tijd mee, maar ook kosten. Zo bestaat er de mogelijkheid om kunststof spuitgieten te realiseren. Dit is één granulaat wat wordt verhit en vervolgens in een matrijs gespoten. Maar 2k spuitgieten is ook zeer zeker mogelijk! Met 2k spuitgieten worden er twee componenten in één matrijs gespoten. Hierdoor zal de productie nog sneller verlopen. 

In beide gevallen wordt er gewerkt met een matrijs. Zo zal het materiaal wat je wenst te gebruiken worden verhit en vervolgens via een spuitmond in de matrijs gespoten. Dit gebeurt onder druk om de matrijs volledig te vullen. Vervolgens zal de matrijs gekoeld worden en hetgeen wat gesmolten is gaan stollen.

metron

Kennis en expertise

Uiteraard zal een spuitgietbedrijf de nodige kennis beschikken om het proces te kunnen uitvoeren. Daarbij beschikt een spuitgietbedrijf vaak over zijn eigen gereedschapsmakerij om de matrijs te ontwerpen naar wens. Bij een nieuw te ontwerpen product zal er standaard een matrijs gemaakt moeten worden. Wanneer je kunststof wilt spuitgieten, dan zal er eerst een ontwerp gemaakt moeten worden. Vervolgens kan het proces volledig automatisch worden uitgevoerd. Doordat het automatisch uitgevoerd wordt is de productie sneller. Tevens hoeft er na het spuitgieten geen nabewerking gedaan te worden.