Veiligheid voorop met behulp van security labels

Wanneer je werkt met kostbare producten dan weet je dat er behoorlijk wat mensen rondlopen die misbruik willen maken van je product om er zo zelf een slaatje uit te slaan. Zaak is het daarom om je producten goed te beveiligen zodat niet alleen jij maar ook de klant weet dat er niet met het product geknoeid is. Maar hoe doe je dit op een eenvoudige manier zonder een hoop toeters en bellen aan je product te moeten toevoegen. Dat is eenvoudig, namelijk met de security labels van Qdentify.

Hoe werken security labels precies?

Security labels helpen je een product te beschermen. Er zijn twee verschillende soorten labels beschikbaar. Ten eerste zijn er de VOID-stickers. Deze bestaan uit twee lagen waarbij de bovenste laag verwijderd kan worden. De onderste laag krijg je, wanneer het eenmaal op het product geplakt is, met geen mogelijkheid er meer vanaf. Wanneer iemand dus probeert om deze beveiligingssticker eraf te halen, zal enkel de bovenste laag meegeven. Wat overblijft is een etiket met daarop de tekst VOID. Hierdoor zal het altijd zichtbaar blijven dat iemand een poging heeft gedaan om het beveiligingsetiket eraf te halen. Een andere optie is het aanbrengen van een foamtac destrucible etiket. Deze etiketten kunnen niet verwijderd worden om vervolgens op een ander product opnieuw aangebracht te worden. Ze zijn dus als het ware niet herbruikbaar. Wanneer je het label namelijk probeert te verwijderen, zal het uiteenvallen in vele kleine stukjes.

Waarom is het gebruik ervan noodzakelijk?

Is het wel nodig zo’n security label vraag je je misschien af. Hoewel veel producten prima zonder kunnen, is het voor een aantal kostbare producten een grote toegevoegde waarde om zo’n label op de verpakking te plakken. Deze beveiligingslabels, die ook vaak tamper evident etiketten worden genoemd, zijn namelijk een opvallende verschijning en zullen dus ook zeker de aandacht trekken van personen met minder goede bedoelingen. Hierdoor zullen zij vaak gelijk afgeschrikt worden wanneer zij zo’n etiket op een product zien zitten.