werkschoenen.shop

Veilig en verantwoord lopen met Sika klompen

Niets is belangrijker dan goed voor je lichaam zorgen. Je lichaam moet immers lang mee en we willen allemaal goed oud worden. Want je wil zo lang mogelijk mobiel blijven en daarvoor is het belangrijk om je spieren en gewrichten niet onnodig te belasten. Bijvoorbeeld door op Sika klompen te lopen.

Waarom klompen?

Wanneer je in het ziekenhuis of een verzorgingshuis rondloopt dan is het je ongetwijfeld wel eens opgevallen hoeveel mensen er op een soort klompen lopen. Deze klompen zien er soms wat vreemd uit maar ze hebben een zeer belangrijke functie: ze zorgen ontzettend goed voor je voet. De Sika klompen bijvoorbeeld zijn speciaal ontworpen om klachten te voorkomen maar ze doen nog veel meer:

  • de houten binnenzool is stevig en veilig
  • ze zijn antistatisch
  • ze zijn vochtabsorberend
  • je kunt er heel gemakkelijk in en uit stappen
  • de warmte afvoer is goed geregeld door het materiaal
  • ze zorgen dat je rechtop staat

Waarom werkklompen?

Er zijn een heleboel soorten werkschoenen om uit te kiezen. Dat is omdat er nu eenmaal veel beroepen zijn waar je echt niet zomaar met die goedkope sneakers aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan de bouw. Je voeten zijn niet goed genoeg beschermd als je daar met gewone schoenen rondloopt. Maar ook in de zorg. Mensen die in de zorg werken, staan ontzettend veel op hun voeten. Ze lopen veel en staan veel stil. Dat is heftig voor je lijf en het is daarom nodig echt goed jezelf te ondersteunen. En ondersteuning begint natuurlijk bij je voeten. 

werkschoenen.shop

Vocht en warmte

Wanneer je bovendien erg veel loopt en staat, dan worden je voeten warm. Je kunt bovendien zweetvoeten krijgen. Dat is niets om je voor te schamen, het overkomt letterlijk iedereen die zoveel en zo hard werkt. Klompen ademen extra goed.