Op grote schaal producten vervaardigen bij een spuitgietbedrijf

spuitgietbedrijf

Heb je recent een product ontwikkeld en ben je nog op zoek naar een verpakking? Of ben je toe aan een nieuwe verpakking voor jouw producten? Als je kunststof producten in grote aantallen wil laten produceren, kun je het best bij een spuitgietbedrijf terecht. Zo’n bedrijf kan kunststof producten in grote hoeveelheden produceren door middel van hun machines. Bij grote spuitgietbedrijven draaien de machines vaak 24/7, waardoor de producten snel achter elkaar gemaakt kunnen worden.

Soorten producten

Een spuitgietbedrijf werkt volgens een vast proces. De kunststof wordt aangevoerd als poeder of granulaat. Vervolgens wordt het gesmolten tot een massa. Deze massa wordt daarna onder druk ingespoten in een matrijs. De holte van deze matrijs is de vorm van het product dat je uiteindelijk wil produceren. Doordat de kunststof afkoelt, neemt het de vorm aan van het uiteindelijke product.

Kunststof spuitgieten maakt het mogelijk om complexe producten te maken, maar wel alleen op grote schaal. Dit komt doordat de kosten van het maken van een matrijs erg hoog zijn. De meeste producten die door middel van kunststof spuitgieten worden gemaakt zijn verpakkingsmaterialen voor bijvoorbeeld ijs, boter of frisdrank.

Ook in de consumentenindustrie kunnen producten middels spuitgieten worden geproduceerd. Computeronderdelen zoals een muis of een toetsenbord bijvoorbeeld. Zo is er nog veel meer mogelijk. Een aantal voorbeelden zijn speelgoed, keukengerei, een kunststof vuilnisbak of bloembakken.