Printers

Grootformaat printer kopen: waarop letten?

Je wilt een grootformaat printer kopen voor het printen op A1 of A0 papier, maar je weet niet welke je moet kiezen. Waar moet je nu op letten bij het kopen van een grootformaat printer? In dit artikel leggen we je uit waar je in ieder geval aan moet denken bij de aanschaf van een grootformaat printer.
Wat wil je printen?

grootformaat printer kopen

Dit is een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen als je een grootformaat printer gaat kopen. Wil je alleen zwart-wit kunnen printen of ook graag in kleur? Wil je de printer ook gebruiken om foto’s op canvas te printen of is dat niet nodig?

Denk hier goed over na. Natuurlijk is het leuk als je je vakantiefoto’s groot op canvas kunt uitprinten, maar dit soort printers zijn vaak ook een stuk duurder dan gewone printers die niet op canvas kunnen printen. Als je slechts eens per jaar een paar foto’s op canvas wilt kunnen printen, is het misschien goedkoper om deze foto’s gewoon bij een drukkerij te bestellen.

Welke papiergrootte?

Printer

Je weet al dat je een grootformaat printer wilt kopen, dus je wilt graag op groot papier printen. Dan heb je echter alsnog de keuze tussen A1 of A0 formaat. Bepaal voor jezelf welke papiergrootte voor jou het beste is. Je zou misschien denken dat groter altijd beter is, maar je moet er ook rekening mee houden dat de prijzen van A0 printers hoger zijn dan de prijzen van A1 printers. Daarbij moeten er ook grotere rollen papier op en is voor het printen ook meer inkt nodig. Je bent dan dus ook meer geld kwijt aan het papier en de inkt.