Facebook messenger steeds meer maandelijks actieve gebruikers

Facebook begint het nieuwe jaar met een nieuwe mijlpaal. De social networking-gigant kondigde donderdag aan dat het een op zichzelf staande app is. Facebook Messenger heeft nu meer dan 800 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

 

WhatsApp vs FB Messenger

Ter vergelijking, WhatsApp, de grootste wedstrijd van Facebook Messenger, heeft meer dan 900 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, volgens de cijfers die het bedrijf in september heeft uitgegeven. Facebook is echter ook eigenaar van dat platform.

 

Facebook heeft in 2015 een groot aantal wijzigingen aangebracht in het berichtplatform: van het introduceren van een functie voor videogesprekken tot het openen van de service voor mensen die niet eens een Facebook-account hebben.

 

“We hebben al deze ervaringen gecreëerd met een mentaliteit die honderden miljoenen mensen helpt om hun dagelijkse interacties met mensen, bedrijven en services beter dan ooit te beheren”, zegt VP van messagingproducten David Marcus in een Facebook-bericht.

Marcus gaf ook wat vaag inzicht in de toekomst van het berichtenplatform in zijn bericht, wat suggereert dat het bedrijf hoopt dat Messenger binnenkort de hub kan zijn voor alle dingen op je smartphone.

 

“Bij Messenger denken we na over hoe we je kunnen helpen om met bedrijven of services te communiceren om artikelen te kopen, ritten te bestellen, vliegtickets te kopen en met de klantenservice te praten op een werkelijk wrijvingsloze en heerlijke manier. Het is zoveel gemakkelijker om alles op één plek te doen met de context van je laatste interacties, evenals je identiteit (je hoeft nooit in te loggen), in plaats van het downloaden van apps die je nooit meer zult gebruiken en rondspringen vanuit één app naar de andere “, schreef hij.

 

FB voor bedrijven

Facebook voor bedrijven is nog steeds onmisbaar. Veel ondernemers denken: “waarom zou ik FB gebruiken”, maar daarin moet je je niet vergissen. Er zijn miljoenen gebruikers, alleen al in Nederland, en Facebook berichten kunnen ook in Google getoond worden. Je bereik wordt daarmee alleen dus maar groter. Investeren in je Facebook pagina loont dus echt!