vitalfacts

Een vitaliteitsprogramma volgen als individu of team

Zowel als individu, als ook als organisatie of team kan het volgen van een vitaliteitsprogramma interessant zijn. Er zijn verschillende organisaties die dergelijke programma’s aanbieden. In het geval van een programma voor teams gaat het bijvoorbeeld over het verbeteren van de betrokkenheid van teamleden bij projecten. Des te groter de mate van betrokkenheid is, des te productiever zullen teamleden ook zijn. Immers, als een teamlid afgehaakt is bij een project zal het ontzettend veel energie kost om zo’n teamlid weer aan te laten haken. Vaak heeft iemand op zo’n moment al veel gemist! Reden genoeg om dit te voorkomen.

Vitaliteitsprogramma

Nut van het volgen van een vitaliteitsprogramma

Een vitaliteitsprogramma kan helpen om je individuele motivatie en betrokkenheid bij projecten te verbeteren. Wellicht herken je dat futloze gevoel, wanneer je aan een nieuwe dag begint. Het maakt het steeds minder leuk om naar je werk te gaan, het maakt dat je productiviteit gedurende de werkweek af zal nemen, enzovoorts. Door een vitaal gevoel te stimuleren, wordt een dergelijke situatie voorkomen. Er zijn hierbij verschillende facetten, die een rol spelen in een vitaal gevoel. Denk bijvoorbeeld aan je lichaam, je hoofd en je gedrag naar anderen.

Energie

Rol die je zelf kunt spelen in de stimulatie van een vitaal gevoel

Niet alleen het volgen van een dergelijk programma kan je helpen een vitaal gevoel terug te krijgen. Ook speel je hier doorgaans zelf een belangrijke rol in. Zo is het verstandig om regelmatig te gaan sporten. Tijdens het sporten wordt een speciaal stofje in je hoofd aangemaakt, die een prettig gevoel op zal wekken. Daarbij kan je hoofd even geleegd worden, waardoor je makkelijker in slaap valt. Een goede nachtrust is essentieel om met een energiek gevoel aan je nieuwe werkdag te kunnen beginnen. Ook een gezond en gevarieerd voedingspatroon is essentieel, wanneer je een vitaal gevoel op wilt wekken of vast wilt houden.