De natuur is kostbaar

Als mens kunnen wij niet zonder de natuur. De natuur speelt een grote rol in de samenleving. Natuurontwikkeling is daarom ook erg belangrijk. Samen met een team van ecologen van het ecologisch adviesbureau kun jij je ambities in de natuur waarmaken en kunnen wij jou helpen bij jouw ecologische visie, onderzoek en ontwerp. De biodiversiteit neemt langzaam af, dit wil zeggen dat de rijkdom aan soorten minder wordt. Dit is geen goed nieuws. Steeds meer mensen dragen zorg voor bijen en insecten die de voedselketen in stand houden. Ook jij kunt hulp krijgen van een ecologisch adviesbureau met jouw verantwoordelijkheden op jouw eigen terrein.

Nieuwe natuurwet sinds 2017
Sinds het begin van 2017 bestaat een nieuwe natuurwet. Door deze wet veranderen veel dingen rond de beschermingsstatus van soorten en natuurgebieden. De adviseurs denken met jou mee en zijn goed op de hoogte van de regels die er op dit moment gehandhaafd worden. Ook wordt met je meegedacht over een gegronde aanpak van de werkzaamheden.

Overzichten zijn onmisbaar
Informatie over beschermde planten-en dierensoorten is onmisbaar. Het is handig om deze informatie in een overzicht te hebben. Zo kun je namelijk alles direct zien en kan je een duidelijk plan opstellen. Informatie over flora en fauna bij jou in de buurt was nog nooit eerder zo makkelijk te vergaren. Wanneer je de verantwoordelijkheid hebt voor ruimtelijke ontwikkeling en natuurbeheer, moet je goed op de hoogte zijn van de beschermde planten-en dierensoorten.

De juiste begeleiding
De ecologen in het team zijn specialisten met veel ervaring. Zij helpen jou graag met bijvoorbeeld beekherstel, natuurontwikkeling, ecologische monitoring, biodiversiteitsadvies en veldinventarisaties en – onderzoek. Bij elke ruimtelijke ingreep moet je als aannemer voorzichtig zijn en eerst nagaan of je niet het leefgebied van beschermde planten of dieren verstoort. Het team van ecologen biedt jou de juiste ondersteuning en begeleiding bij jouw projecten.