Factuur

Belangrijke Punten Tijdens Het Opstellen Van Een Voorbeeld Offerte Voor Je Klanten

De eerste stap die leidt to succes in zakelijke ondernemingen is het maken van effectieve offertes voor je klanten. Dit is vanwege het feit dat offertes de verschillende producten en diensten die jouw onderneming aanbiedt goed weergeeft, en daarmee de verschillen tussen jou en je concurrenten. Over het algemeen vragen veel potentiële klanten bij meerdere concurrenten offertes op. Als ze die hebben ontvangen, zullen ze de offertes vergelijken en de beste partij selecteren om mee in zee te gaan. Dit laat zien hoe essentieel het is om een effectieve, goed uitziende offerte te maken, om een goede indruk achter te laten bij je klanten. We hebben een lijst samengesteld met belangrijke punten die onderdeel uitmaken van het maken van een voorbeeld offerte voor je klanten.

Hoe stel je een effectieve offerte op?

Wanneer je een offerte aanmaakt, is het aan te raden om goede factuur software of offerte software aan te schaffen, om de beste offerte te kunnen maken. Door te werken met dit type software, ben je in staat makkelijk en snel een voorbeeld offerte om te zetten in een factuur. Facturatie Office is de nummer één service provider, dat een betrouwbaar offerte- en facturatie programma heeft opgebouwd. De offerte software die is ontwikkeld door de professionals van Facturatie Office is beschikbaar digitale handtekening-functie, toegevoegde afbeeldingen van producten en diensten in offertes, persoonlijke bijlagen die toegevoegd kunnen worden, en nog veel meer. Kies de beste offerte software op de markt, en maak een indrukwekkende offerte voor jouw klanten.

Belangrijke punten voor een fatsoenlijke offerte

Hieronder hebben we een aantal belangrijke punten voor het maken van een degelijke offerte op een rijtje gezet.

Zakelijke informatie

Allereerst is een essentiële stap dat jouw organisatie heldere informatie over je organisatie kunt delen met klanten. Dit is inclusief zaken als jullie BTW-nummer, en welke belasting over producten wordt geheven. Daarnaast deel je ook gemakkelijk contactgegevens en e-mail adressen.

Klant adressen

Je voegt makkelijk een contactpersoon of postbus van je klant toe, om zo je klant nog specifieker te kunnen adresseren.

Factuur

Titel op de offerte

Het volgende belangrijke punt van informatie is de titel van de offerte. De titel van het document moet altijd duidelijk en helder zijn, en iets zeggen over de inhoud van je offerte.

Offerte nummer

Zoals de naam al zegt, is het offertenummer het unieke nummer dat per offerte verschilt. Het offertenummer helpt je om jouw klanten en offertes sneller te identificeren.

Aanmaak- en vervaldata

Het is belangrijk om de aanmaakdata en de vervaldata te weergeven op je offertes. Je klanten moeten namelijk akkoord gaan met je offerte, of juist afwijzen, voordat de vervaldatum is bereikt.

Producten en diensten

Het is altijd goed om op je offerte een helder overzicht te geven van jouw diensten en producten.

Totalen

Als toevoeging op de producten en diensten, is het goed om onderaan de offerte de totalen weer te geven. Zowel van de opgetelde producten en diensten, als exclusief en inclusief btw. Wanneer je klant de offerte accepteert, zet je deze offerte dan makkelijk om in een factuur. Biedt je ook kortingen aan? Dan kun je dit meenemen op de offerte.

Factuur

Geldige handtekening

Een officiële offerte moet een officieel erkende handtekening bevatten.

Bovenstaande punten zijn en enkele belangrijke parameters die jouw offerte altijd moet bevatten. Haal profijt uit dit artikel en maak een effectieve offerte met Facturatie Office offerte software.